Veel mensen ervaren problemen zoals hoofdhuidklachten, overgevoeligheden, haaruitval of dunner wordend haar bij (overmatig) gebruik van shampoos met chemicaliën als reinigende ingrediënten. Wat bij veel mensen nog niet bekend is, is dat de natuur planten heeft die (na in contact te komen met water) saponinen bevatten die eveneens effectief het haar kunnen reinigen zonder dat het haar gestript wordt van de natuurlijk aanwezige oliën op het haar en de hoofdhuid (talg). Dit beschermt en verzorgt namelijk het haar. Zelf gebruik ik nu al meer dan een jaar plantenpoeders of haarkruiden als shampoo. Ik gebruik meestal wel een appelazijn-waterspoeling of amlaspoeling na deze shampoo om de harde mineralen te verwijderen uit het haar. Dit voorkomt build-up (restdeeltjes die op de hoofdhuid en haar blijven zitten). Door gebruik te maken van 100% natuurlijke ingrediënten ben ik sinds het gebruik hiervan af van uitslag op mijn rug en gezicht en heeft mijn haar weer volume en glans gekregen.

Mogelijkheden om het haar te reinigen met een volledige natuurlijke plantenpoedershampoo bij Almandia zijn:
– Herbal Hair Wash powder mix
– Biologische Shikakai poeder
– Biologische Aritha / Reetha poeder (zeepnoten poeder)
– Biologische Ziziphus poeder
Bij alle poeders wordt een gebruiksaanwijzing geleverd.

Herbal Hair Wash powder mix
Herbal Hair Wash Powder werkt als een natuurlijk samentrekkend middel voor haarverzorging. Het verwijdert roos en vuil dat zich op de hoofdhuid heeft opgehoopt en versterkt de haarwortels. Het bevordert een goede en gezonde haargroei. Meestal wordt kruiden gemengd met water om een pasta te maken die door het haar wordt gewerkt. Het schuimt matig, maar reinigt het haar goed. Het heeft een natuurlijke lage pH, is extreem mild en verwijdert het haar niet van natuurlijke oliën. Het haar hoeft niet te worden nagespeeld met een conditioner, aangezien shikakai ook als ontklitter fungeert. Het mag natuurlijk altijd. Dit oude product is waarschijnlijk ‘s werelds originele pH-gebalanceerde shampoo. Het kan de haargroei bevorderen en roos voorkomen. Vanwege deze voordelen wordt dit poeder “shikakai” genoemd, wat zich letterlijk vertaalt als “fruit voor het haar”.

Shikakai
Shikakai poeder wordt gemaakt van de Acacia Concinna. Dit is een klimplant die veel in Azië voorkomt en vooral in midden India.De poeder wordt gemaakt van de gedroogde vruchtzaden, bladeren en schors van de plant. Shikakai poeder is vrijwel geurloos en heeft een bruine kleur. De saponinen die van nature aanwezig zijn in Shikakai werkt als natuurlijke zeep, na contact met water. Het grote voordeel van deze plant is dat de poeder pH-neutraal is. Het reinigt de haren en hoofdhuid op een milde en het laat de natuurlijke, beschermende oliën van de haren en hoofdhuid (de talg) intact.
Daarnaast kan Shikakai de hoofdhuid kalmeren en roos voorkomen. Het laat het haar glanzen en maakt het het makkelijk doorkambaar doordat het tegelijkertijd als conditioner werkt. Indien het haar blond of geblondeerd haar is, kán het het haar donkerder maken indien het er lang (lees +/- 1 uur) intrekt.

Voordelen:
– Conditioneert het haar
– Versterkt de haarwortels
– Voorkomt breuk en gespleten punten

Aritha
Arithapoeder of reethapoeder wordt gebruikt voor gezond en glanzend haar. Sapindus Mukorossi is een belangrijk Ayurvedisch geneeskrachtig kruid dat wordt gebruikt voor het versterken van het haar en een lichte teint. Reetha of Sapindus Mukorossi wordt gevonden in een gematigd tot tropisch gebied. Het gedroogde fruit wordt gebruikt als shampoo en wasmiddelen.

Reetha poeder is gebruikt voor haarbehandeling. Door de bijwerkingen van chemische shampoos wint de relevantie van zeepnoten weer aan kracht. Wassen met reetha zorgt voor glanzend en zijdezacht haar. Het wordt gebruikt als belangrijke componenten in zeep en shampoo voor haarreiniging.

Reetha is een uitstekende reiniger en heeft een zeer koelend effect op de huid. De zeepnoten maken je huid zacht en voorkomen dat deze uitdroogt. Een mix van zeepnoten en kikkererwten wordt op de huid aangebracht in plaats van zeep, geeft zachtere effecten op de huid. Het maakt je huid zacht en soepel. Het wordt ook gebruikt bij het genezen van eczeem, psoriasis en het verwijderen van puistjes, mee-eters en sproeten.

Ziziphus
Ziziphus of Sidr is een uitstekende bron van slijmstoffen. Sidr poeder wordt gebruikt om het haar mild te reinigen. Het grootste voordeel van Sidr is dat het de haarkleur behoudt die is verkregen met henna poeder. Shampoos die gemaakt zijn met chemicaliën spoelen de kleur weg. Behalve dat het rijk is aan slijmstoffen en saponinen, bevatten Sidrpoederbladeren ook flavonoïden, ijzer, vitamines, tannines en minerale zouten.

Voordelen:
– Delicate was voor je haar
– Uitstekend hydraterende en conditionerend middel
– Ideaal voor mensen met fijn, slap haar, want het voegt volume toe aan het haar
– Verbetert de dikte van het haar
– Behoudt de haarkleur
– Verfrist de huid (als gezichtsmasker)

Mocht je vragen hebben dan kan je altijd een mail sturen naar: info@almandia.nl of maak gebruik van het contactformulier op deze site.