Baobab olie

3.0014.95

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: ,

Beschrijving

100% natuurlijk en puur.

Biologisch vervaardigde Baobab olie wordt koud geperst uit de zaden van de fruitbomen van Adansonia digitata die in Afrika groeien. De Baobabzaden worden verwijderd uit de fruitschaal en het poederachtige binnenste gedeelte, waarna het wordt schoongewassen en gedroogd voor verdere extractie door middel van koude persing. Geprezen als een van de grootste vetplanten ter wereld, is de Baobabboom [Familie: Bombacaceae] doordrenkt van een rijkdom aan pracht, legende en bijgeloof, waar hij ook voorkomt in Afrika.

In de Afrikaanse cultuur ook wel de Tree of Life genoemd, alle delen van de baobabboom, inclusief de schors, bladeren en vruchtvlees, worden in de traditionele geneeskunde gebruikt. Deze boom is een van de meest pittoreske bomen van Afrika en wordt vaak The Upside Down Tree genoemd omdat het lijkt alsof hij wortels naar boven toe groeit. Ze hebben een levensduur van duizenden jaren.

Gedurende de maanden tussen februari en mei worden baobabvruchten geoogst in zuidelijk Afrika. Deze vruchten zijn extreem rijk aan antioxidanten en vitamine C, wat de vrucht een aangename, zure smaak geeft. Baobabzaad olie gewonnen uit de zaden is weelderig, goudgeel met een zacht gevoel en een mild aroma. Het is sterk niet-siccatief (d.w.z. het droogt niet uit bij contact met de lucht) en heeft een aantoonbaar langere houdbaarheid dan veel andere natuurlijke zaadoliën.

Werking:

Afrikaanse baobabolie is intens rijk en voedend op de huid en het haar, waardoor het ideaal is voor tal van cosmetische toepassingen. Het kan gemakkelijk in het epidermale weefsel van de huid worden opgenomen, waar het rimpels gladstrijkt en de droge, vochtarme huid voedt. Met zijn unieke vetzuurprofiel dat bijna gelijke hoeveelheden palmitinezuur, oliezuur en linolzuur bevat, helpt baobabzaad olie de elasticiteit van de huid te verbeteren en psoriasis en eczeem te verlichten. Bovendien heeft baobab olie pijnverlichtende eigenschappen bij brandwonden en er is zelfs aangetoond dat het de regeneratie van epitheelweefsel versnelt.

Behalve op de huid is baobab olie ook buitengewoon gunstig wanneer het wordt aangebracht op droog en gespleten haar. De samenstelling van de olie maakt het een perfecte, lichtgewicht natuurlijke vochtinbrengende crème die de nodige voedingsstoffen toevoegt aan het haar en de hoofdhuid. Deze Afrikaanse natuurlijke olie geeft het haar uitstekende hydraterende voordelen en helpt bij het ontwarren van het haar.

 

INCI: Adansonia Digitata (Baobab) Seed Oil

Koud geperst

Herkomst: Senegal

Geur: Licht nootachtig en aards

FATTY ACID

SPECIFICATIONS (%)

Palmitic Acid C16:0

18.00 – 30.00

Stearic Acid C18:0

2.00 – 9.00

Oleic Acid C18:1 (n-9)

30.00 – 44.00

Linoleic Acid C18:2 (n-6)

25.00 – 37.00

Alpha-Linolenic Acid C18:3 (n-3)

1.00 – 3.00

Arachidic Acid C20:0

0.00 – 2.00

 

Verkrijgbaar in 30 en 60 milliliter flesjes met pompje en sample flesje van 3 milliliter met druppelaar.

De 30 en 60 ml flesjes zijn van ultraviolet glas waardoor de houdbaarheid en kwaliteit van de olie kan worden gewaarborgd voor langere tijd.

 

De informatie bij dit product is niet bedoeld om te diagnosticeren, te behandelen, te genezen of om een ziekte te voorkomen.

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar
Inhoud

3 ml, 30 ml, 60 ml

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Baobab olie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *