Bij PuraVeda Organics willen en geloven ze dat ze door gebruik te maken van de kracht van de natuur in ingrediënten op deze kleine manier een stille revolutie in de schoonheidsindustrie teweegbrengen. Ze maken gebruik van ingrediënten zoals biologische oliën, krachtige botanische extracten en antioxidanten, in plaats van goedkope ingrediënten zoals petroleum, water en in het laboratorium onuitsprekelijke, dubieuze, vervaardigde ingrediënten.

Bij PuraVeda Organics streven ze ernaar de waarden te handhaven waarop het bedrijf is gebaseerd. Omdat de producten Ayurvedisch zijn en daarom exotische en zeldzame ingrediënten bevatten die niet op Amerikaanse bodem worden geteeld, maar eerder traditioneel in het wild worden geoogst van over de hele wereld, vallen de producten niet onder de USDA Organic seal. Dat gezegd hebbende, houden ze zich aan een hogere zuiverheidsstandaard dan wat het USDA-instituut toestaat (dwz; 5-7% toegestane versnijders versus de NUL tolerantie die Puraveda hanteert). Wel gebruiken ze USDA-gecertificeerde biologische ingrediënten voor elk ingrediënt dat in de VS wordt geteeld .

100% krachtige, klinisch bewezen antioxidanten, plantaardige ingrediënten met dubbelblinde werkzaamheidsstudies.

NOOIT schadelijke, giftige of Endocrien (hormoonhuishouding) verstorende ingrediënten van welke aard dan ook! Dit betekent geen petroleum, parabenen, pesticiden, sulfaten, propyleen of butyleenglycolen, siliconen, parfums, talk, nanodeeltjes, roet, ftalaten, PEG’s, THEE, DEA of GMO’s. Nooit dierproeven op onze complete formules of ingrediënten en afzonderlijke componenten.

Als een klein bedrijf (Asheville NC) beoefenen ze duurzaamheid en milieuvriendelijke werkwijze naar het beste vermogen en inzicht. Ze behouden een kleine ecologische voetafdruk, met zo min mogelijk verpakkingen en maken gebruik van gerecyclede verpakkingen en recyclebare PET- en glazen flessen. De ingrediënten labels zijn bedrukt met biologisch afbreekbare pigmentinkt.