Wat doet een heat cap?
De heat cap is een makkelijke en handige manier om gewoon thuis jouw natuurlijke haar nog beter te verzorgen. Je haar wordt na meerdere keren gebruiken gezonder, glanzender en sterker. Maar waarom zou jij een heat cap nodig hebben?

Hoe werkt een heat cap?
Door de warmte die de heat cap genereert door de lijnzaad (flaxseed) die wordt opgewarmd in de magnetron (microgolf / microwave), gaan de haarschubben openstaan. Vooral mensen die een lage porositeit hebben, hebben baat bij deze warmtebehandeling. De haarschubben gaan door de warmte openstaan en het vocht van het haarmasker kan daardoor beter doordringen in de haarschacht. Doordat de voedingsstoffen van jouw haarmasker beter in je haar kunnen trekken, zal je haar een boost krijgen doordat het dieper gevoed wordt. Een heat cap zorgt ervoor dat je haarmasker optimaal benut wordt! Uiteindelijk resulteert dit in minder gespleten haarpunten, zachter en handelbaar haar en doordat het gezonder wordt glanst je haar als nooit te voren!

Ook kan de heat cap in de oven opgewarmd worden. Wil je weten hoe dit moet? Stuur dan even een mailtje.

 

Deep conditioning
De Ayurvedische haarmasker zijn bij uitstek geschikt om beter te werken met een heat cap. De haarkruiden hebben een inwerktijd nodig om een beschermingslaag aan te brengen op het haar. Dit geeft glans, maakt het haar sterker en geeft minder hansop gespleten haarpunten. De heat cap zorgt ervoor dat de voedingstoffen nog beter hechten aan het haar en het vocht beter wordt opgenomen. Het is geen probleem om de heat cap meerdere malen te verwarmen overigens.

Daarnaast verkopen we ook kant-en-klare haarmaskers die nog beter werken door de warmte van de heat cap.

 

Handgemaakt
De heat caps bij Almandia worden in Nederland volledig met de hand gemaakt. Ze worden gevuld met biologisch lijnzaad en de stoffen zijn 100% katoen. Doordat ze met de hand worden gemaakt is er een wisselend assortiment die ongeveer twee à drie keer per jaar wisselt.

Bij jou bestelling krijg je tevens drie biologisch afbreekbare douchemutjes, een stofzak en een gebruiksaanwijzing. Het enige wat je nodig heb is een magnetron. Wij proberen dus zoveel mogelijk om en aan het milieu te denken door niet gebruik te maken van plastic in de vorm van verpakkingen of de douchemutsjes.

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@almandia.nl.

Shop hier jouw heat cap:
Heat Caps with flaxseed using a microwave