Wij zijn trots om naast de prachtige natuurlijke lijn van PuraVeda Organics, een nieuwe natuurlijke lijn in ons assortiment op te kunnen nemen: Juicy Chemistry!

Juicy Chemistry is het eerste Indische merk dat een ECOCERT COSMOS certificering heeft kunnen krijgen in India. Ondanks dat zij wereldwijd versturen, zijn de verzendkosten nog zeer hoog naar Europa. Vandaar dat we nu deze kans grijpen dit prachtige merk te lanceren welke ook nog eens perfect past binnen het beeld wat wij willen creëren van Almandia zodat iedereen gebruik kan maken van puur natuurlijke haarverzorging!

Door diep in de natuur en haar methoden van vernieuwing en verjonging te graven, werden de producten van Juicy Chemistry geformuleerd. Intensief onderzoek naar etherische oliën en traditionele huidverzorgingsingrediënten vormt de basis van de producten. Ze zijn allemaal geformuleerd ZONDER chemicaliën of conserveermiddelen.

Het concept van Juicy Chemistry draait om duurzaamheid. Omdat de producten geen schadelijke chemicaliën bevatten zoals parabenen, ftalaten en sulfaten, veroorzaken ze geen schade aan het milieu. Zij betrekken de grondstoffen op een ethisch verantwoorde manier bij kleine boerderijen en leveranciers.
Door goed te zijn voor de aarde, zijn we vriendelijk voor onszelf. Dit ligt ten grondslag aan de manier van werken bij Juicy Chemistry door elke dag aan het verduurzamen van elk aspect van het bedrijf te werken.

Wat kan je verwachten van de producten van Juicy Chemistry:

Geen vervelende belofte
Zij zorgen ervoor dat de producten vrij zijn en blijven van schadelijke chemicaliën.
Tegen dierproeven
Zij testen de producten NOOIT op dieren of kopen grondstoffen die op dieren zijn getest.
Biologisch afbreekbare producten
Ze gebruiken alle natuurlijke ingrediënten die geen risico vormen voor de waterwegen, het zeeleven en de menselijke gezondheid.
Recyclebare verpakking
De producten zijn minimaal verpakt met gerecyclede en recyclebare materialen. De verpakkingen zijn zeer recyclebaar, maar zorg ervoor dat je de verpakking wast voordat je het inlevert bij je recyclingcentrum.
Biologische ingrediënten
Zij streven ernaar om organische ingrediënten voor alle producten te gebruiken door alleen vertrouwde en gecertificeerde leveranciers te betrekken in hun supply chain.
Omgevingsbewustzijn
Juicy Chemistry is geboren met een focus op de gezondheid van de huid. De meeste van deze principes sluiten echter ook aan op de gezondheid van het milieu. Wat we uit de natuur halen, proberen we terug te geven.

Met de (bijna) 100% natuurlijke producten pleiten zij voor dezelfde principes, geef je haar de tijd om over te gaan, omdat je lichaam tijd nodig heeft om zich aan te passen aan organische haarverzorging. Er is veel misbruik op het gebied van sulfaatvrije en parabenen vrije producten. Er bestaan veel zogenaamde prestatieverbeteraars die chemisch zijn verkregen/gemaakt om schuim te creëren in producten. Producten die Coco Glucoside, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Disodium Cocoyl Glutamate, enzovoorts hebben als ingrediënten mogen legaal ‘parabenen en sulfaten vrij’ genoemd worden. Het is daardoor makkelijk om te beweren dat een product geen agressieve chemische stof(fen) heeft en daarom de perceptie van veiliger en natuurlijker is dan de rest van de producten die de ‘traditionele’ sulfaten en parabenen wel bevatten.

Het betekent dus niet dat als een shampoo of conditioner geen sulfaten of parabenen bevat, dit product dan automatisch biologisch of natuurlijk is. Doordat de producten van Juicy Chemistry (JC) deze reinigende ingrediënten niet bevatten (ook niet de mildere goedgekeurde), hebben de producten van JC geen rijk schuimende textuur of werking. JC maakt alleen gebruik van verzeepte oliën die een natuurlijk schuim creëren waarbij dus geen gebruik wordt gemaakt van oppervlakteactieve stoffen, zelfs als ze zijn goedgekeurd of als ‘veilige cosmetica’ benoemd mogen worden.

De transitie naar natuurlijke producten heeft tijd nodig omdat je lichaam zich heeft aangepast aan de producten die je misschien nu gebruikt. Het is hierbij belangrijk en van belang dat je consistent bent in het gebruik en volhoudt deze producten te gebruiken. Sta je lichaam toe de overgangsfase in te gaan en het te voltooien of prachtig, gezond en gevoed haar te krijgen. Als je hier nog niet klaar voor bent dan zijn natuurlijke shampoos en conditioners nog niet jou ‘ding’.

Producten Juicy Chemistry:

Sacha Inchi, Lemon & Peppermint Organic Hair Serum
Camellia, Amla & Apricot Organic Leave In Conditioner
Apple Cider Vinegar, Argan & Ylang Ylang Organic Shampoo
Baobab, Rosemary & Tea tree Organic Shampoo
Marula, Argan & Lavender Hair Oil

Plantain, Bamboo & Charcoal Organic Dry Shampoo