Waarom overstappen naar natuurlijke haarverf?

De natuurlijke haarverf van Cultivator zijn 100% natuurlijk gemaakt van planten zonder synthetische en/of chemische toevoegingen. De kleuren zijn grijs dekkend en je hebt verschillende kleuren om uit te kiezen. Je kan alleen je haar niet lichter kleuren. Blond haar kan je echter wel laten opleven door er meer diepte aan te geven.

Door de Ayurvedische poeders is de natuurlijke haarverf ook nog eens extra voedend voor het haar.

Wist je dat het 26 seconden duurt totdat chemicaliën in je bloedbaan terechtkomen? Chemische haarkleuringen zijn daarom niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor jou! Deze natuurlijke haarverf is daarom wel geschikt na chemotherapie, tijdens de zwangerschap en borstvoeding en allergieën. Ook als je last heb van eczeem of Psoriasis zijn de kleuringen niet schadelijk. Mocht je twijfelen overleg dan altijd even met je arts.

 

Let op: Heb je last van hardnekkige grijze haren, heb je je haar hiervoor chemisch gekleurd een/of zitten je haren en hoofdhuid nog vol met siliconen? Neem dan even contact op voor extra informatie. Een detox en/of voorkleuring kan nodig zijn.

 

Wat doet natuurlijke haarverf?

De Ayurvedische plantenpoeder leggen een laagje rondom de haren haar en het voedt de hoofdhuid. Hierdoor krijgt het zijn glans en wordt het haar sterker. Het haar voelt hierdoor dikker en voller aan.

Mensen met huidproblemen, allergieën, Psoriasis, enz. is dit vaak de enige manier om nog het haar te kunnen kleuren. Vaak ervaren mensen geen jeuk meer aan de hoofdhuid na de kleuring wat wel het geval is met ingrediënten zoals p-phenylenediamine (een vorm van ppd) en waterperoxide.

 

Wat bieden wij aan?

De natuurlijke haarverf van Cultivator’s heeft maar liefst 10 certificaten (zie symbolen hieronder) om de kwaliteit van het product te waarborgen. Ook Terre de Couleur is ECOCERT!

  • COSMOS ORGANIC gecertificeerd (ECOCERT Frankrijk)
  • USDA NOP gecertificeerd biologisch
  • Dierproefvrij, Veganistisch en GMO-vrij
  • Kosher gecertificeerd
  • Met water mengbaar en een puur, onbewerkt poeder
  • Zorgt voor een schitterende kleur, glans en volume, terwijl het je haar versterkt.
  • De producten zijn 100% vrij van chemische ingrediënten.
  • De natuurlijke haarverf van Cultivator bevatten alleen 100% natuurlijke kleur- en verzorgende ingrediënten.
  • “Semi-permanente” kleuren die doorgaans een langdurige kleur geven.

De natuurlijke haarverf is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ik zal het assortiment met de tijd uitbreiden. Mocht je vragen hebben of een verzoek aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

 

Mijn eigen ervaring met natuurlijke haarverf

Ik heb zelf de kleur Walnut gebruikt voor mijn haar om het product eerst te testen. De poeder is zeer fijn vermalen. Het voordeel hiervan is dat het makkelijk aan te brengen is en weer gemakkelijk uitspoelt. Ik ben zelf de haarmaskers al gewend met Ayurvedische haarkruiden dus de geur was voor mij prima. Het is natuurlijk niet te vergelijken met de chemische geur van de ‘normale’ haarkleuringen. Ik heb het 1,5 uur laten intrekken. Nadat ik het had uitgespoeld voelde mijn haar zacht aan en had het een mooie glans. Ik zag echter bijna geen verschil in kleur. Dit veranderde naarmate de tijd verstreek. Dit komt doordat er zuurstof en licht bijkomt. Dit ontwikkelt de kleur. Inmiddels (bijna vier weken later) is de kleur iets lichter geworden, maar vind ik het nog steeds erg mooi. Mijn haar glanst nog altijd.

foto 1: haarkleur voor kleuring

foto 2: direct na haarkleuring

foto 3: 24 uur na haarkleuring

Op de site van Curls and Fro’s official vinden jullie ook een artikel over deze natuurlijke haarverf.

 

 

–> Shop hier de natuurlijke haarverf.