To clarify or not to clarify?
Door je haren en hoofdhuid eens in de zoveel tijd te zuiveren van build-up, harde mineralen, productresten en eventueel chloor en chemicaliën zorg je er niet alleen voor dat haar en hoofdhuid gezond blijven, maar je voorkomt ook ergere zaken zoals haaruitval en hoofdhuidproblemen.
Er zijn verschillende mogelijkheden om je haar te zuiveren. Bij ons vind je twee kant-en-klare producten en hieronder geef ik je nog een tip hoe je dit kan doen met een natuurlijk huis-tuin en keuken product.
Wat is een Clarifying Shampoo?
De Clarifying Shampoo van PuraVeda Organics is weer zo’n prachtig natuurlijk product voor de verzorging van je haar. De shampoo is volledig biologisch en veilig te gebruiken, en is speciaal ontwikkeld om je haar te ontdoen van chemische resten die traditionele shampoo nu eenmaal toevoegt aan je haar, en is zeker ook aan te raden als je haar geverfd is. Clarifying Shampoo zorgt ervoor dat de onnatuurlijke stoffen die gebruikt worden bij kleuring, en de ongezonde stoffen zoals siliconen uit de lucht verwijderd worden uit je haar, en je haar wordt en blijft weer gezond en schoon. We gebruiken in deze shampoo uitsluitend natuurlijke ingrediënten, zoals de Black African Soap bast, naast etherische oliën. Samen zorgen zij ervoor dat je haar ontdaan wordt van alle (on)natuurlijke ophopingen, en langer mooi blijft. Daarnaast heeft dit product (en alle andere producten van PuraVeda) de juiste ph-waarde voor jouw hoofdhuid en haren (namelijk 4.5). Hierdoor blijft je talfprodcutie goed in balans en droogt het je hoofdhuid en haren niet uit!
Daarnaast heeft Juicy Chemistry een heerlijke clarifying shampoo: Appel Cider Vinegar shampoo. Appelciderazijn is verrijkt met vitamine C en B die helpen bij het bevorderen van de algehele gezondheid van het haar. ACV helpt ook bij het opruimen van de build-up van de hoofdhuid en het ontstoppen van haarzakjes.
De derde optie een is eigen spoeling maken van (gedistilleerd) water en biologisch troebel (ongefilterd) appelazijn. Zorg er wel voor dat deze mix niet te zuur wordt. De juiste ph-waarde voor jouw haren en hoofdhuid is 4.5. Zuurder (en dus een hogere waarde) droogt je haar en hoofdhuid uit.
Hoe lang mag ik de Clarifying Shampoo gebruiken?
De krachtige maar compleet natuurlijke (en synthetisch vrije) formule van de Clarifying Shampoos hebben wel even nodig om zijn werk te doen, maar na ongeveer 8-10 wasbeurten zou je het verschil moeten merken. Dit geldt alleen als je overstapt van shampoos met siliconen, sulfaten en parabenen naar deze natuurlijke producten. Je haar wordt er duidelijk soepeler van, krijgt de natuurlijke glans weer terug en wordt ook minder snel weer vuil, omdat ook de hoofdhuid ontdaan wordt van de chemische middelen. Je kunt het daarna gewoon blijven gebruiken (het liefst 2 keer per maand), er zijn geen nadelige gevolgen als je deze shampoo fijn vindt en blijft gebruiken, maar je zou hem ook kunnen afwisselen met één van onze andere producten, en deze gebruiken om je haar af en toe een meer verzorging te geven.
Zijn er naast de voordelen ook nadelen?
De Clarifying Shampoo heeft geen vervelende bijwerkingen zoals sommige andere shampoos, omdat er alleen natuurlijke Ayurvedische producten gebruikt worden kunnen deze shampoos geen kwaad voor hoofd en haar. Sterker nog: de samenstelling is bijzonder fijn als het water in jouw huishouden erg hard is. De Clarifying Shampoo ontdoet jouw haar van de extra kalk, waardoor het zijn natuurlijke glans behoudt. Door de werkwijze heeft dit product ook voor de aarde en de dieren die erop leven geen nadelige gevolgen.
Waarom kopen bij Almandia.nl
Bij Almandia.nl werken wij alleen met natuurlijke producten, met respect voor mens, dier en milieu, en ook de verpakkingen die we gebruiken zijn afbreekbaar of gerecycled. Zij zorgen ervoor dat uw lichaam in balans komt en blijft. En natuurlijk is uw bestelling en de betaling bij Almandia.nl volkomen veilig, en leveren we zo snel mogelijk uit.
(Afbeelding)
Ben je goed genoeg geïnformeerd over de Clarifying shampoo?
Lees onze andere artikelen:
Heb je nog vragen of wil je graag geadviseerd worden over welke producten geschikt zijn voor jouw specifieke haren? stuur dan een mail naar inf@almandia.nl of maak gebruik van het contactformulier.